Friday 9 July 2010

Marxem cap a Beijing!!

Després de dos o tres mesos llegint, buscant, arreglant, informant-nos, escribint mails a albergs, etc. Després de moltes ganes i il·lusió per aquest viatge, de mal de caps per pagar bitllets continentals intercanviant munts de correus per assegurar-nos i comparar preus, de decidir què ens enduem, de demanar sacs de dormir tèrmics, i encabir-ho tot dins una motxilla de 50l i una de petita de 20, ja estem a punt! Els visats bastant a ultima hora, això dels visats va ser interessant perquè el consulat de xina és a la parta alta de barcelona, per sobre Tibidabo i amb moltes cues ja de primera hora de matí (hi vaig conèixer el productor de no sé quina sèrie catalana de la tele, un home moolt agradable que anava a Xina a recollir un premi per aquesta sèrie!), i el consulat de mongòlia un petit traster de pati interior d'una finca de l'eixample, sense cap mena de luxe ni ostentació i sense cua. Ja la preparació fou molt interessant, com sol ser...

Dissabte 12 June 2010
I was nervous, anxious as usual about what i need and what i should or shouldn’t take. Bags, clothes, matching, colours, number of them.
El pujar a l’avió ja és un petit pas cap a aquest gran projecte de viatge. Escala a Ámsterdam. Riem molt amb la Judit ja de bones a primeres! N’estic convençuda que ens ho passarem bé, jo al menys.
On the plane, I wake up near Omsk and Novobrirsk so I am above Russia. It’s still three and a half hours to land. In a moment the landscape changes, now,
fields. Després el Gobi imagino. Mitja hora donant voltes pel cel esperant aterrar. 9 hores de viatge de AMS a PEK. Canvi d’hora. Arribem que entre el canvi d’hora i la distància ja és dia 13 juny.

Per cert, sabeu que amb seatguru.com podeu saben quins són els millors seients de l'avió amb el que viatjareu?

4pm Beijing time: Ja hem arribat a l’hostel. Cansades. Arribem a l’hora prevista, maletes, el cel és tot gris, contaminació o ennuvolat? Tot va bé, agafem taxi com podem, la gent es cola tal com havíem llegit. Mirem, absorveixo informació. Tot recte, recte, girem a la dreta, recta i ja som a l’albert. Sembla la diagonal de Beijing, edificis megaestructures! La zona de l’alberg no sembla maca però no se sap ... tot lo desconegut sembla poc fiable, però res!
El paper de WC com a Tibet, sense el rotllo al mig, dutxa sense plat de dutxa però tot bé. A/C. Descansem un moment i marxem en busca de Tiananmen Square, que no trobem però descobrim un parc amb avis fent exercici! Sí, enlloc de culumpis per nens, “culumpis” per exercitar el cos pels adults! I l’avi pintant el terra amb aigua formes i caràcters xinesos. Ens ho dona a provar, quina canya. Estem perdudes, no trobem la plaça i mira que sobre el mapa és fàcil...Provem entrepà de cilantre, veiem restaurants amb el menjar fora a mida que passen les hores. El color, les olors i la varietat és impressionant, cua, coll, cors, testicles d’animals, verdures de tots colors que mai he vist abans. Avingudes grans, edificis lletjos, bicis i cotxes. Amb moltes zones verdes. Pocs turistes. …Colors vius enmig de molt grisor a l'ambient, amb molt de llum i gent .. ens hi apropem i descobrim aquest mercat de menjar a la nit, parades i parades pinxos i uns venedors desesperats per a què els compris pinxos. Tauró, cucs de seda, escorpins, … i una varietat inimaginable de menjar i colors i maneres de cuinar-ho i crits dels venedors i gent comprant i mirant i menjant. Una festa per la vista. Es veu que menjar és el passatemps dels xinesos i això sembla ser-ne un bon exemple.
Fa calor i xafogor tot i no veure el sol. Però de cop ens fa un ruixat que ens deixa xopes, ens refugiem fins que tanquen a una botiga d'esports, els taxis no ens volen portar a casa, un ens cobra una barbaritat i acabem tornant a peu a l’alberg pq descobrim que es tot recte amunt, amb la de voltes que hem fet per anar a parar aqui! El buscar la Ciutat Prohibida ens ha fet descobrir molts llocs!
De cop al vespre després de gaudir dels pinxos de tota mena i colors i formes, es posa a fer un ruixat, els taxis demanen molts diners i acabem tornant a peu a l'alberg, que resulta que està moolt a prop del carrer comercial! Ens refugiem a una botiga d'esports una estona però això no fa que no acabem xopes de peus.
L’alberg té les parets pintades amb escrits i dibuixos d’altres “travellers”. A veure si hi ha molt de soroll?


CANVI DINERS? A l’aeroport mentre esperem equipatge, per tal de poder pagar el taxi. 5$ de comissió. 75€ each al final pq la commissió era la mateixa si descanvies molt o poc, i amb això vull dir que vam canviar "molts" diners. Era per pagar alberg, menjar, entrades, taxi, etc.
Taxi areoport-alberg: 80Y (70 pero cobra 80)- 8 euros. (La tornada després del tour per Mongòlia el taxi ens val més del doble i teníem els diners justos justos! que ens havíem guardat)
Pagar habitació alberg: 12e each, dos nits.
Sopar: probem entrepa, 3y, pinxos 10o 20y cada un. Tauró, etc.

No comments:

Post a Comment